Pianist/Componist Jochem le Cointre (1994) begon op jonge leeftijd met musiceren via de muziek van zijn oom en de muziekschool Parnas in zijn geboorteplaats Leeuwarden. Al gauw behaalde hij prijzen op het Prinses Christina Concours (2006, 2008) en het Parnas muziekconcours. Met vervolgstudies aan het conservatorium in Groningen en Zwolle, behaalde hij zijn gymnasium-diploma op CGBN en verhuisde naar New York City waar hij met behulp van meerdere beurzen kon studeren aan The New School for Performing Arts.

LeCointreFoto-Kaisha-MurzaTijdens zijn vier jaar in New York studeerde hij tevens aan The New York Piano Academy bij dr. Ronn Yedidia, die als componist en piano pedagoog zelf bij Pnina Salzman les had - Salzman had weer les van de grote Alfred Cortot. In New York trad Le Cointre op in jazzclubs en concerten. Als eindproject van zijn studie schreef en produceerde hij zijn eerste opera "Steppenwolf - a musical retelling" gebaseerd op het boek van Hermann Hesse. Voor dit project werkte hij o.a. samen met choreograaf Tadej Brdnik van Martha Graham Dance Company. Na het behalen van zijn Bachelor in New York, woont Le Cointre weer in Nederland, Den Haag, waar hij componeert en optreedt.

Le Cointre bespeelt de piano met volledige overgave voor de muziek, virtuositeit, en bijzondere klanken. Zijn repertoire bestaat uit eigen werk, stukken van zijn leraar Yedidia, en de grote componisten als Scarlatti, Liszt, Mozart en Schumann. Voor zijn concert in St.-Jacobiparochie zal hij nieuwe en oude stukken ten gehore brengen en zijn programma beginnen met een improvisatie.

Fotograaf: Kaisha Murza