De Faam de Baas is een bewerking van de opera La Serva Padrona van Pergolesi. Het is een korte, komische voorstelling over een heer en zijn dienstmeisje. Het bazige gedrag van de dienstmeid, die zich de vrouw des huizes waant, wordt de heer te veel. Hij besluit een vrou
w te zoeken om zo de dienstmeid het huis uit te kunnen sturen.

Maar op
2017-10-15-DeFaamdeBaasslinkse en humoristische wijze zorgt de dienstmeid ervoor dat hij uiteindelijk met haar trouwt en zo wordt ze alsnog de echte baas in huis. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

Wat betreft muziek blijven ze dicht bij het origineel: uitgevoerd met twee zangers, één acteur, strijkkwintet (authentieke instrumenten) en klavecimbel. De tekst wordt echter vertaald in het Fries en in het Nederlands. Hiermee slechten we de taalbarrière die er zo vaak is in opera, brengen we het verhaal dicht bij de mensen én spitsen we het toe op de Friese, historische context.

Entree € 1
2,00 voor volwassenen, € 8,00 voor kinderen tot 16 jaar
Kaartverkoop en reserveringen via vanplan.nl

Fotograaf: Jan Kalma