Vocaal Ensemble Intermezzo Friesland bestaat uit vijf geschoolde zangeressen en een ervaren pianist. Zij brengen in een wervelende show een grote diversiteit in stijlen: muziek uit de pruikentijd en daarvoor, operette, intieme luisterliedjes, musicalhits, jaren dertig klassiekers en Nederlands- of Friestalige liedjes.

2018-03-04-Intermezzo
Niet alleen muzikaal valt er veel te genieten, minstens zo belangrijk is de theatrale presentatie waarin ook de humor niet ontbreekt. Kortom een programma met voor ieder wat wils.

Foto: Theo Stobbe

Onder bovenstaande titel komt Hindrik van der Meer uit Jorwert op 18 maart 's middags met een zeer afwisselend programma vol muziek, poëzie en verhalen naar De Groate Kerk.

Hij neemt ons vertellend, zingend en spelend mee in een reis door zijn leven. Wij maken kennis met zijn grote repertoire aan kinderliedjes, gedichten, kerkliederen en musicals.

2018-03-18-HendrikvdMeer
Ook de literaire en de muzikale bustochten en de tijd dat hij en zijn vrouw Beitske doorbrachten in Papoea (het voormalige Nederlandsch Nieuw Guinea) worden aangestipt en als vanzelfsprekend wordt er met elkaar gezongen.

Het was in 2008, dat de bekende dirigent Gerrit Heeringa met 12 muzikanten een orkest oprichtte met als standplaats Leeuwarden. Twee jaar later waren bijna alle secties bezet en kwamen de muzikanten uit alle delen van Fryslân. Helaas overleed Gerrit in 2010 aan een ernstige ziekte. Met de vraag of het Hafabra orkest na zijn zijn overlijden zijn naam mocht dragen, stemde hij in. Zijn dochter Saskia Heeringa volgde haar vader op als dirigent, maar door drukke werkzaamheden moest zij na een jaar het stokje er bij neerleggen.

Het Gerrit Heeringa Orkest viert dit jaar haar 10 jarig bestaan o.l.v. Menno Haantjes. Bekend als dirigent van o.a. Eendracht maakt Macht uit Aldegea (W) heeft hij zijn sporen ook bij Aurora in St.-Jabik achter gelaten. Velen zullen hem daarvan nog kennen.

2018-03-24-GerritHeeringaOrkest
Bijzonder is dat het 10-jarig jubileum samen gevierd wordt met Saskia Heeringa met de muziekgroep "Redlok". Afwisselend met het GHO zal deze groep bestaande uit Saskia en haar kinderen een muzikale bijdrage leveren met een Keltisch tintje, Elvis Presley en bekende pop. Dit alles begeleid met vioolspel, zang, mandoline en piano en niet te vergeten "dans". Alles als een hommage aan Gerrit Heeringa: dirigent, oprichter van het Geert Heeringa Orkest  heit en pake van "Redlok".