Archief
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5

CMV Excelsior Ouwe-Syl bestaat uit ongeveer 35 leden en staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Johan Postma. De leden komen o.a. uit Leeuwarden, Blija, Sexbierum en Tzummarum!
In 2019 hopen ze hun 125 jarig jubileum te vieren.

2017-11-12-CMVExcelsior
Zo door de jaren heen hebben ze verschillende optredens gehad met lokale muzikanten, Jan de Vries, de Mudbirds, Richard Weiland maar ook met de rockband GetBack.

De muziekstijl varieert van klassiek tot hedendaagse bekende nummers.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje INFORMATIE

Voor meer informatie over CMV Excelsior Ouwe-Syl kunt u kijken op www.excelsior-ouwesyl.nlOnder de titel Van weemoed en andere genoegens brengen Andries Kobus (zang) en Jan van Erp (piano) op geheel eigen wijze een breed scala van liedjes uit de wereld van jazz & blues en het luisterlied.

2017-10-29-KobusenvanErp-HinneBokmaOpeSkilleHet resultaat is een ontdekkingstocht langs Engelse, Friese, Nederlandse, Franse en Spaanse verhalen. De sfeer die ze neerzetten, varieert van verstild en kwetsbaar tot stevig, van vrolijk tot melancholiek.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje INFORMATIE

Foto: Hinne Bokma Op'e Skille

De Faam de Baas is een bewerking van de opera La Serva Padrona van Pergolesi. Het is een korte, komische voorstelling over een heer en zijn dienstmeisje. Het bazige gedrag van de dienstmeid, die zich de vrouw des huizes waant, wordt de heer te veel. Hij besluit een vrou
w te zoeken om zo de dienstmeid het huis uit te kunnen sturen.

Maar op
2017-10-15-DeFaamdeBaasslinkse en humoristische wijze zorgt de dienstmeid ervoor dat hij uiteindelijk met haar trouwt en zo wordt ze alsnog de echte baas in huis. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

Wat betreft muziek blijven ze dicht bij het origineel: uitgevoerd met twee zangers, één acteur, strijkkwintet (authentieke instrumenten) en klavecimbel. De tekst wordt echter vertaald in het Fries en in het Nederlands. Hiermee slechten we de taalbarrière die er zo vaak is in opera, brengen we het verhaal dicht bij de mensen én spitsen we het toe op de Friese, historische context.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 1
2,00 voor volwassenen, € 8,00 voor kinderen tot 16 jaar
Kaartverkoop en reserveringen via vanplan.nl

Fotograaf: Jan Kalma
 
Pianist/Componist Jochem le Cointre (1994) begon op jonge leeftijd met musiceren via de muziek van zijn oom en de muziekschool Parnas in zijn geboorteplaats Leeuwarden. Al gauw behaalde hij prijzen op het Prinses Christina Concours (2006, 2008) en het Parnas muziekconcours. Met vervolgstudies aan het conservatorium in Groningen en Zwolle, behaalde hij zijn gymnasium-diploma op CGBN en verhuisde naar New York City waar hij met behulp van meerdere beurzen kon studeren aan The New School for Performing Arts.

LeCointreFoto-Kaisha-MurzaTijdens zijn vier jaar in New York studeerde hij tevens aan The New York Piano Academy bij dr. Ronn Yedidia, die als componist en piano pedagoog zelf bij Pnina Salzman les had - Salzman had weer les van de grote Alfred Cortot. In New York trad Le Cointre op in jazzclubs en concerten. Als eindproject van zijn studie schreef en produceerde hij zijn eerste opera "Steppenwolf - a musical retelling" gebaseerd op het boek van Hermann Hesse. Voor dit project werkte hij o.a. samen met choreograaf Tadej Brdnik van Martha Graham Dance Company. Na het behalen van zijn Bachelor in New York, woont Le Cointre weer in Nederland, Den Haag, waar hij componeert en optreedt.

Le Cointre bespeelt de piano met volledige overgave voor de muziek, virtuositeit, en bijzondere klanken. Zijn repertoire bestaat uit eigen werk, stukken van zijn leraar Yedidia, en de grote componisten als Scarlatti, Liszt, Mozart en Schumann. Voor zijn concert in St.-Jacobiparochie zal hij nieuwe en oude stukken ten gehore brengen en zijn programma beginnen met een improvisatie.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje INFORMATIE

Fotograaf: Kaisha Murza
logogroatekerk 
Kultureel Sintrum De Groate Kerk
Oosteinde 1
9079 KZ St.-Jacobiparochie
0518-491700 b.g.g. 0518-401512
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.